сряда, 15 февруари 2017 г.

Кроасани с филе и кашкавал


Тези кроасанчета са изключително лесни,бързи и вкусни за приготвяне.Правя ги с готово бутер тесто ,задължително марковото на кауфланд,защото е  приготвено с немско масло и ухае безумно вкусно и няма нищо общо с българските бутер теста .Малко по-скъпо е от българскато и от едно руло излизат 4 средно големи кроасана,но ефекта е поразително добър и си заслужава да опитате да си ги приготвите. Ще ви напиша дозата за 12 кроасана,тоест 3 бутер теста.

Продукти:
3 бутер теста на кауфланд
300 гр филе или шунка
300 гр.кашкавал
1 яйце
сусам

Отваряте листа и си го скроявате на 4 триъгълника(вижте снимките) .В купа сте си рендосали на едрото на рендето филето и кашкавала и сте ги объркали.В широкия край на триъгълника поставяте по една супена лъжица с връх от сместа и навивате на охлювче.Редите в тава постлана с хартия за печене готовите кроасани,оставяйте разстояние ,защото ще се набухнат при печенето.Разбивате яйцето с малко водичка и с четка намазвате хубаво всеки кроасан,а отгоре обилно поръсвате със сусам .Вкарвате ги в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до златист-кафяво,някъде 20 минути са достатъчни. Обещавам ви че ще бъдат разграбени веднага ,а и те  хубави когато са топлички и изстинали стават,но топли са уникални.Това е няма нищо сложно,а резултата е да си оближеш пръсттите.Може да им сложите и други видове плънка,каквото ви идва на ум сирене и яйце примерно или пък някакво сладко или шоколад.Импровизирайте на воля ! Всичко,което се приготвя с желание и задължителното парченце любов е безумно вкусно ! Красива и спокойна вечер  ! 💗

















Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.