вторник, 28 март 2017 г.

Пиле в сладко-кисел сос - вкус 1:1 като в китайския ресторант



Днес ще ви представя една рецепта, която открих сравнително скоро(може би преди година),но с гръм и трясък се нареди в "любимите" още с първото и сготвяне.Беше приета единодушно с пълно одобрение и сега като я правя една доза не стига и завишавам количествата.Знаете в повечето китайски ресторанти каква мръсотия е и въпреки,че ми е вкусна кухнята им съм резервирана и избягвам да поръчвам или да ядем там,затова тая рецепта изби рибата,че поне в домашни условия може да си сготвим "Пиле в сладко-кисел сос" и да се насладим на вкуса му без притеснения как е приготвено .Ето и рецептата :

Продукти :

За соса:

6 с.л. оцет
6 с.л. кетчуп
2 ч.л. захар

Марината за  пилето:

500-600 г пилешки гърди
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. чесън на прах
50 ml. студена вода

За панировката:

1 бр. яйце
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. чесън на прах
10 г бакплувер(1 пакетче)
65 г царевично натурално нишесте 
105 гр.брашно
150 ml.студена вода

олио за пържене, маслена баня

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме пилето на хапки .
В купа правим марината и слагаме месото вътре, разбъркваме хубаво и оставяме да почива 20 минути.
Продуктите за панировката се прибавят в реда както са дадени в рецептата, разбъркват се до хомогенна смес. Сместа се изсипва върху пилешкото месо в купата и хубаво се разбърква да се разнесе равномерно по хапките.(маринатата в която киснаха хапките не се изцежда )
В по-дълбок съд или в тигана,но сипете повече олио започваме да пържим хапките,мазнината трябва да е много хубаво загрята,а котлона да е на средна степен.

Стават много бързо.Оставяйте разстояние между тях,защото ще се надуят от бакпулвера .Готовите вадете върху кухненска х-я ,за да се отцеди излишната мазнина .
Правим сладко киселия сос, като в съд на умерен котлон изсипваме оцета да се изпари до половината, след това добавяме захарта и разбъркваме да се разтопи, след това прибавяме кетчупа , разбъркваме и го махаме от котлона,изливаме готовия сос върху хапките, разбъркваме хубаво и това е всичко.
Препоръчвам ви горещо поне веднъж да си сготвите тази рецепта, убедена съм,че ще ви хареса !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.