понеделник, 24 април 2017 г.

Картофена торта


Ама не се замисляйте грам дали да си приготвите тази вкусотия...просто думите не ми стигат да ви опиша колко е вкусна и същевременно много лесна за приготвяне ! Става и за основно и за предястие и за мезе,може да импровизирате и вие със продуктите,както правя аз за да я нагодите точно по вашия вкус,но ви гарантирам, че рецептата е трепач и тавата мноооого бързо ще бъде разграбена ! ☺
Продукти :

1,5 кг.картофи 
50 гр.масло
200ml.течна сметана
100гр.сирене
400 гр.кашкавал
1 връзка пресен лук
100 гр.суджук 
сол
черен пипер
олио за намазване на тавата
магданоз за поръсване

За млечния сос :
1 кисело мляко
2 скилидки чесън
1 връзка копър
Сварявате и обелвате картофите . Слагате ги във формата за торта с подвижно дъно,като преди това я намазвате с олио.
Намачквате картофите хубаво с вилица,подравнявате ги и поръсвате с черен,пипер и сол,а върху тях тук-там начупете парченца масло.
Слагате във загрята на 180 градуса фурна и печете 20 минути .
Изваждате тавичката от фурната и изсипвате отгоре течната сметана,разстилате навсякъде хубаво .След това начупете сирене на по-едри парченца, а кашкавала си го разпределяте , като половината настъргвате на едрата част на рендето, а другата половина на няколко плочки,които подреждате върху сиренето тук-там .Отгоре разстилате рендосания кашкавал и поръсвате с нарязания на дребно зелен лук .Последно подреждате парченцата суджук,както ви харесва и слагате тавата във фурната вече на 220 градуса за около 10 минути или до златисто-кафява коричка .
Аз сервирам с млечен сос,защото  много си отиват вкусовете,но това е по желание и ваша преценка ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.