понеделник, 24 юли 2017 г.

Неаполитанки




Толкова са вкусни и толкова са лесни и бързи за приготвяне .Силно приличат на кроасани , но формата им е правоъгълна ,а шоколадовите пръчици отгоре са тяхна запазена марка и в съчетание и с шоколада с който са пълни вътре са просто неустоимо изкушение,а
пък да не говорим как ухаят на масло , когато са още топли извадени от фурната и си е истинско мъчение да ги гледаш ,миришеш и снимаш докато всичко , което искаш е да им се нахвърлиш и да се отдадеш на сладостта .

Продукти :

550 гр.бутер тесто ( 2 теста на "Кауфланд по 275 гр.)
шоколад по избор  200 гр.( млечен,натурален, бял- аз имах кувертюр и ги направих 50:50 бял и натурален)
50-60 гр.шоколадови пръчици
1 яйце

Самия начин на завиване  видях в едно клипче за което сега ще ви кача линк и много по лесно ще разберете начина на завиване ,аз ви снимах снимки до някъде, но после се сетих,че мога да ви кача самото клипче,вместо да се мъча да обяснявам и че и  за вас ще е по-лесно .



Когато завиете напълнените " Неаполитанки" ги подреждате в тава застлана с хартия за печене,разбивате си яйцето и хубаво ги намазвате с него ,а отгоре поръсвате обилно с шоколадови пръчици.
Печете в загрята на 190 градуса фурна около 20-25минути,докато ви харесат на вид и станат златисто-кафяви .
Бързо,лесно и мноооого вкусно и приготвите ли ги ще спечелите сърцата на   домашните си !💗

Ето го и обещаното клипче :
.
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.