събота, 7 октомври 2017 г.

Дантелени катми

Кога,ако не в събота и неделя да ви кача тази уникална рецепта за " Дантелени катми" по простата причина,че тогава имате повече свободно време и може веднага да я приготвите и да зарадвате близките си с вълшебния им вкус.
Тестото, което се получава е като живо и непрекъснато докато пържите ще го чувате как шуми и прави мехурчета,които именно при пърженето правят ефекта на дантелата .

Толкова са мекички и пухкави ,че колкото и да направите все ще ви омалеят,но дозата, която ще ви дам сега е за 15-16 бройки , а вие по ваше желание ще си прецените в сладък или солен вариант да си ги приготвите... ние хапваме и от двата .
Продукти :

300 мл.вода
4 яйца
700 мл.прясно мляко 
1 пакетче суха мая
2 с.л.захар
1 ч.л.сол
6 с.л.олио
400 гр.брашно

Сложете водата на котлона да заври .Взимате една голяма купа и разбийте яйцата в нея,добавете млякото и топлата вода от котлона,разбъркайте и сипете вътре маята ,захарта, солта,олиото и брашното. Спазвайте последователноста на продуктите ,за да стане сместта дантелена . Готовата смес покрийте с кърпа и оставете да  си почине един час,а след това ще видите, че е станала почти двойно повече .
Загрявам тигана с 2-3 капки олио в него и повече олио не използвам при пърженето ,сипвам смес, обръщам ,вадя и сипвам следващата...няма такъв филм,че първата не ставала...всички стават от първата до последната.Котлона нека ви е ,ако е от 6 степени като моя,пържете на пета .
Готовите по желание мажете с масло за хубав аромат,но аз не винаги го правя,защото ми стават тежки .Сладки или солени ще видите, че стават мноооого вкусни и рецептата е мноооого добра !💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.